HungaryUnited Kingdom(Great Britain)GermanyPolandTurkeyCzech RepublicSerbia(Yugoslavia) 

ELÉRHETŐSÉG
flag_32x32  2360 Gyál, Tinódi út 25.
mobile_phone_32x32 Tel: +36 29 544 991, +36 29 544 992
iphone_32x32 Mobil: +36 20 9659 446
cardfile_32x32 E-mail: veressped@upcmail.hu
Táblázatok

Haditechnikai eszközök szállításának engedélyezése

A haditechnikai eszközök szállítását a 160/2011. (VIII. 18.) Korm. rendelet szabályozza, mely a következőkre tér ki:

 • Haditechnikai eszköz átadása vagy szállítása egy Európai Unió tagállamában lévő szállító és egy valamely másik tagállamban található címzett között, amely lehet:
  • kiszállítás: olyan kereskedelmi ügylet, amelynek során a haditechnikai eszköz vagy szolgáltatás Magyarország területéről az Európai Unió valamely tagállamába kerül, beleértve az ideiglenes árumozgást,
  • beérkezés: olyan kereskedelmi ügylet, amelynek során a haditechnikai eszköz vagy szolgáltatás az Európai Unió valamely tagállamából érkezik Magyarország területére; beleértve az ideiglenes árumozgást;
 • A transzfer végrehajtója lehet olyan vállalkozás,
  • amelynek nevében a kiszállításról vagy beérkezésről a nyilatkozatot teszik,
  • amely a nyilatkozat elfogadásakor az Európai Unió egyik tagállamában bejegyzett címzett szerződő partnere, és jogosult a termék Európai Közösség vámterületén történő szállításának meghatározására; amennyiben nem kötöttek szerződést vagy pedig a szerződés birtokosa nem saját nevében tevékenykedik, akkor a terméknek az Európai Közösség vámterületén történő szállítására szóló jogosultság a meghatározó, vagy
  • amely szoftver vagy technológia elektronikus úton, faxon vagy telefonon való továbbításáról rendelkezik az Európai Közösség vámterületén belül.

Fontos! A szállítási folyamat során, a Magyarországon történő áthaladás során a haditechnikai eszköz vámjogi helyzetében változás nem történhet!

Magyarországon a haditechnikai eszközök szállításának engedélyezését az illetékes hatóságok látják el. Az engedély kikérése során könnyen elveszthetünk a hivatali rendszer útvesztőiben.
Munkatársaink a vonatkozó jogszabályok alapos ismeretében könnyedén veszik a hivatali akadályokat.
Kérje szakembereink segítségét a haditechnikai eszközök szállításának engedélyezésében, és mi segítünk a szakkíséret és a vonatkozó útvonal engedélyek és az útvonal kidolgozásában is.

Hívjon minket bizalommal!

Tel.: 0629/544- 991